De uitdagingen van Litecoin

litecoin

Er zijn verschillende litecoïne nadelen. In het algemeen verlaat het ontbreken van een open source-code Litecoin kwetsbaar voor hackers en schadelijke toepassingen. Er zijn verschillende gevallen geweest waarin gewetenloze mensen de veiligheid van Litecoin hebben geëxploiteerd en een slot rond de munt heeft gemaakt, waardoor het onmogelijk is om het uit te geven. Gelukkig is er een voortdurende inspanning geweest om deze situatie te verhelpen.

 

Een van de belangrijkste beperkingen is het gebrek aan actieve deelname door de Litecoïne-gemeenschap. Litecoin is gemaakt als een oplossing voor de problemen die verband houden met andere cryptosystems. Deze omvatten een beperkt aantal valuta’s (in vergelijking met andere cryptosystemen zoals NameCoin en PPC) en een beperkt aantal blokverkennerers. Litecoin-ontwikkelaars erkent deze uitdagingen, maar vermelden dat ze voldoende tijd kregen om deze kwesties goed aan te pakken.

Als gevolg hiervan heeft Litecoin niet langer een open source-code die mogelijk maakt voor groei en beveiligingsverbetering.

 

Een ander nadeel is de Litecoin-website die wordt vermeld in de zijbalk. Deze functie is beschikbaar op alle andere cryptosystems, maar is alleen beschikbaar op de website van Litecoin. De Litecoin-website die in de zijbalk wordt vermeld, is niet de officiële website van de Cryptocompares-site en wordt alleen gebruikt voor promoties.

Lees het zijbalkbeleid voor meer informatie.

 

Een van de grootste nadelen is de lage liquiditeit van de munten. Dit komt door de lage vraag naar litecoïnen in de markt, evenals de lage transactiekosten die het cryptosysteem vereist zijn. Litecoins worden niet zo breed geaccepteerd als andere virtuele valuta’s in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië vanwege een gebrek aan wettelijke aanbestedingsstatus. Hoewel er geen huidige plannen zijn om Litechnips uit te geven voor internationaal gebruik, heeft de ontwikkelaar andere projecten in de pijplijn.

Krijg meer informatie hier Bitcoinmeester