Rib eye steak

Rib eye steak

Het riboog, ook wel ribeye genoemd, is een biefstuk uit het onderste ribgedeelte. Het ribgedeelte van vlees strekt zich uit van ribben helemaal tot aan het heupgewricht. De meeste ribeye-biefstukken, zelfs van de beste stukken, bestaan meestal alleen uit de grote spierband van de grote spier, die zijn oorsprong vindt in het bovenbeen en zich direct aan de spier aan de achterkant van het been vastmaakt en naar de bovenkant van het been loopt. enkel. Er zijn kleinere spieren die het been flexibiliteit bieden. Deze kleinere spieren vormen de pees, die de spier aan het bot en aan de spieren van het heupgewricht verbindt.

De spieren die worden gebruikt om een ribeye steak te koken zijn met elkaar verbonden door de grote spier en er zitten kleine scheurtjes in de pees. Bij het koken van de ribeye moeten deze spieren onder spanning worden gehouden, anders zullen ze niet loslaten als ze goed worden gekookt. Bij het koken van een ribeye-steak moet de spier direct onder de pees met een vork worden doorboord. Dan zal de steaks-spier onmiddellijk samentrekken, waardoor de pees een 'kick' krijgt. Deze kick resulteert in een stevigere steak. Wanneer ribeye te gaar is, kan de biefstuk te gaar en droog worden, waardoor smaak en textuur verloren gaan.

meer info op deze site steak is voor veel mensen een uitstekende snit vlees en is er in verschillende maten, afhankelijk van wat je zoekt. Kleine steaks, genaamd baby steak, worden meestal koud geserveerd, terwijl grotere steaks, genaamd ribeye steak, meestal medium-goed worden gekookt. Het vlees kan ook op smaak worden gebracht met kruiden en specerijen om het een heerlijke smaak te geven. Hoewel rib eye de reputatie heeft sterk te zijn, is het eigenlijk vrij mals, met een zeer milde marmering en goede kauwbaarheid.

Voor meer info klik je deze site aan: CoolToMeatYou.nl