Geschiedenis van toiletpapier

toiletpapier

Geschiedenis van toiletpapier

Toiletpapier is een wit, dun plastic papierproduct dat meestal wordt gebruikt om de huid rond de anus en het vaginale gebied na het poepen te drogen, om het perineum en de uitwendige geslachtsorganen na het urineren af te vegen, of voor vrouwen om het perineum en de uitwendige geslachtsorganen na het urineren af te vegen. of andere lichaamsvloeistoffen. Papieren handdoeken of toiletpapier kunnen ook worden gebruikt als een vorm van vrouwelijke hygiëne, hoewel ze minder vaak worden gebruikt. Het was de introductie van toiletpapier in de wereld van hygiëne door John D. MacArthur, die het populair maakte, omdat hij had opgemerkt dat veel mensen geen voorkeur hadden voor toiletpapier in hun huis.

Toiletpapier werd voor het eerst verfijnd in 1855 door Louis Pasteur, die bacteriën bestudeerde en zijn theorie over de groei van bacteriën in een droog medium, zoals houtpulp. Omdat het niet kon worden gelezen of gevoeld, was het moeilijk te gebruiken en vaak beschadigde het meubilair doordat het in de badkamer werd overreden. In zijn experimenten met verschillende papiersoorten ontdekte hij ook dat zijn uitvinding de huid voorzag van het broodnodige vocht. Daarom ontwikkelde hij verschillende papiersoorten op basis van verschillende houtkwaliteiten, elk met zijn eigen eigenschap om de huid uit te drogen. Zo zijn zachte houtsoorten zoals dennen goed voor een vochtige huid, terwijl harde houtsoorten zoals ceder beter zijn voor een drogere huid.

Er waren verschillende samenstellingen van toiletpapier voordat het beschikbaar kwam als een standaard wit, glad plastic dat kan worden gevouwen en in vierkante blokken kan worden gesneden. De samenstelling van deze vierkante blokken was afhankelijk van de ernst van de huidaandoening, waarbij meer fijne vezels meer hydraterende eigenschappen gaven dan grove. Een andere belangrijke verbetering ten opzichte van toiletpapier kwam tot stand toen de ontwikkeling van synthetische vezels plaatsvond, die konden worden geweven om een glad oppervlak te produceren dat lijkt op dat van zijde. Synthetische vezels zijn ook in staat water op te nemen en de huid te smeren. Omdat deze ontwikkelingen mogelijk werden gemaakt door vooruitgang in wetenschap en geneeskunde, is toiletpapier nu verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, van traditionele pastelkleuren tot levendige en veelkleurige strepen en patronen.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: https://cleanproduct.nl/